БЛОГ

Знаете ли, че... минералите могат да подпомогнат отслабването?

Запознайте се с някои от най-важните сред тях!

Калций

Богатите на калций храни могат да ви помогнат да запазите здравословно тегло. Редица изследователи са провели проучвания в тази посока като разделили на две групи хората участващи в изследването. Първата група, която употребява по-голямо количество калций на ден - 2200 милиграма, удвоили загубата на мазнини в сравнение с тези, които приемали минимално количество калций. Учените установили, че минералът има способността да предотврати усвояването на мазнините, което ускорява намаляването на телесното тегло. Приемът на калций в комбинация с витамин D е повече от задължителен, за да може минералът да бъде напълно усвоен от организма.

Източници: Ядки, броколи, млечни продукти, отлежало сирене.

Цинк

Дефицитът на цинк може да е основната причина организмът ви да се справя по-бавно с усвояването на храната, което от своя страна може да доведе до подут корем и тежест. Проучванията на редица учени показват, че дефицитът на цинк повишава значително апетита! Така че не забравяйте да ядете храни богати на цинк, за да поддържате и имунитета на организма си в добро състояние. Липсата на минерала може да е причина и за целогодишно течащия нос, което често се обърква с алергичен ринит.

Източници: Яйца, миди, ядки, слънчогледови семки, млечни продукти, пшеничен зародиш.

Хром

Най-лесният начин да преодолеете вечният си глад за сладко е именно благодарение на минерала хром. Той подпомага балансирането на нивата на кръвната захар в организма и подобрява чувствителността към инсулин.

Източници: Сушени плодове, ядки, месо и продукти с бирена мая.

Използвайте многообразието, което Ви предлага природата. По този начин ще гарантирате доброто си здраве и отличната си форма!назад